Πολύ θετική εξέλιξη, παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» για το έργο

Δήλωση, σχετικά την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΜΠΕ του εν λόγω έργου είχε απορριφθεί, με τις ψήφους των αντιπολιτεύσεων, από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αλλά και από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με αφορμή τις εξελίξεις ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε: «Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η Καλαμάτα χρειάζεται αντιπλημμυρική θωράκιση. Μεγάλη μας αγωνία μετά και τις εξελίξεις που είχαμε εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ήταν μήπως τα χρήματα αυτά πήγαιναν σε άλλες ανάγκες της χώρας μας, όπως ξέρουμε απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα για τη Θεσσαλία. Ευτυχώς, υπάρχει μια πολύ θετική εξέλιξη. Το Υπουργείο ανέλαβε την ευθύνη, και ενέκρινε την ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που σημαίνει ότι το έργο θα γίνει με συγκεκριμένο τρόπο, με αυτόν που προκρίνει το Υπουργείο, και έχουμε λάβει όλες τις εγκρίσεις για τη σήραγγα που θα συγκεντρώσει τα τρία ρέματα και με την εκβάθυνση και διαπλάτυνση του Νέδοντα. Αυτή τη στιγμή έχουμε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, το επόμενο βήμα είναι η οριοθέτηση και η οριστική μελέτη, και με την υλοποίηση της οριστικής μελέτης θα ξεκινήσει και το έργο πολύ σύντομα, θέλουμε να πιστεύουμε, για να λύσει το πρόβλημα.

Εμείς έχουμε ήδη μιλήσει με τους μελετητές, θα παρακολουθήσουμε στενά τις εξελίξεις, δηλαδή τη διαδικασία της οριστικοποίησης της μελέτης και της οριοθέτησης για να μπορέσουμε εμείς να καταθέσουμε και πάλι και να υποστηρίξουμε τις κόκκινες γραμμές και τις παρατηρήσεις που είχαμε θέσει. Από την πρώτη στιγμή εμείς είχαμε πει ότι δεν δεχόμαστε τη μελέτη ακριβώς όπως μάς την πρότειναν, αλλά υπάρχουν παρατηρήσεις και κόκκινες γραμμές, για τις οποίες προφανώς είμαστε ανυποχώρητοι σε αυτές».

Written by