Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Κανάλι 1 94,8 F.M. λειτουργεί στην Καλαμάτα από τον Μάρτιο του 1989 μέχρι και σήμερα συνεχώς και χωρίς καμία διακοπή.

Ο Σταθμός μας από την πρώτη εκπομπή κινείται σταθερά με την ίδια συνέπεια και τον ίδιο σεβασμό στον ακροατή και στον διαφημιζόμενο. Ακολουθούμε την εξέλιξη της τεχνολογίας και συνεχώς εξοπλίζουμε τον σταθμό με νέα μηχανήματα για κρυστάλλινο ήχο και καλύτερη απόδοση.

Η παραγωγή, επεξεργασία και η μετάδοση του προγράμματός γίνεται εξ ολοκλήρου σε ψηφιακό περιβάλλον, ενώ έχει γίνει ψηφιοποίηση του μουσικού αρχείου του σταθμού μας.

Η σύνθεση του κοινού που επιλέγει το Κανάλι 1 Καλαμάτας για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του είναι εντυπωσιακή με ποσοστά ακροαματικότητας το 33,3% σε ηλικίες 15-34 το 46,7% σε ηλικίες 35-54 και το 20% σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

Το πρόγραμμα μεταδίδεται σε όλο το νομό Μεσσηνίας και σε γειτονικούς νομούς και μέσω διαδικτύου στην διεύθυνση: www.kanali1.gr και όλα τα διαδικτυακές επιλογές σε ολόκληρο τον κόσμο

Προσπάθειά μας από την αρχή ήταν να δώσουμε στους ακροατές μας τη δυνατότητα να ενημερώνονται καθημερινά και να ψυχαγωγηθούν με Ελληνική και Ξένη μουσική πέρα από τα συνηθισμένα.

Το Κανάλι 1 Καλαμάτας είναι το ραδιόφωνο που καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές του τραγουδιού και εναρμονίζεται στη «συχνότητα» του ακροατή, του οποίου το αυτί δεν σηκώνει πολλές ταμπέλες και υποδείξεις για το κατευθυνόμενο σωστό και το κατευθυνόμενο λάθος τραγούδι. Επιθυμούμε την ύπαρξη ενός μουσικού κόσμου, όπου θα μπορεί να ξεχωρίζει την ποιότητα της μουσικής και δεν θα βιώνει το ραδιόφωνο σαν ένα κουτί που παράγει ήχους, αλλά σαν ένα σύγχρονο μέσο ψυχαγωγίας με πολύ και καλή Ελληνική μουσική.

Επίσης διαθέτουμε ένα άρτια στελεχωμένο εμπορικό τμήμα που γνωρίζει καλά την αγορά της Μεσσηνίας και το χώρο της διαφήμισης και είναι πάντα δίπλα στον πελάτη για την καλύτερη και αποδοτικότερη προβολή του μέσα από το ραδιόφωνο, με νέες ιδέες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του διαφημιζομένου.

Ιδέες που κάνουν την διαφορά γιατί διαφοροποιούν το διαφημιζόμενο προϊόν από τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού.

Το καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού περιλαμβάνει Δελτία ειδήσεων ,

ενημερωτικές-δημοσιογραφικές εκπομπές , εκπομπές μαγειρικής , εκπομπές για την υγεία και για τους τετράποδους φίλους.

Επίσης ο σταθμός μας συνεργάζεται σε αποκλειστικότητα για τον νομό Μεσσηνίας με το podcast.gr, αναμεταδίδοντας εκπομπές από καταξιωμένους δημοσιογράφους όπως:

Σταύρο Θεοδωράκη , Παύλο Τσίμα , Δημήτρη Καμπουράκη , Νίκη Λυμπεράκη αλλά και από καλλιτέχνες , συγγραφείς και άλλους .

Μας ακούτε στους 94.8 FM / kanali1.gr / live24.gr /e-radio.gr / greekradio.gr /facebook : Κανάλι 1 Καλαμάτας Instagram : kanali 1 kalamatas

Με εκτίμηση

Ιωάννα Π. Γουρνά