Παρουσιάστηκε η φωτογραφική έκθεση για την παιδική κακοποίηση

-Θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι και σήμερα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Ξεκινώντας από το Στρασβούργο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, η έκθεση φωτογραφικών πορτρέτων από ενήλικες, θύματα παιδικής κακοποίησης, του Ιταλού φωτορεπόρτερ Σιμόν Παντοβάνι, «άνοιξε τις πόρτες της» το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Η έκθεση «Ντροπή-Ευρωπαϊκές Ιστορίες» τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και αποτυπώνει πορτρέτα και τις ιστορίες εκατό ανθρώπων από όλη την Ευρώπη που σε νεαρή ηλικία υπέστησαν κάποια μορφή βίας.

Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Σιμόν Παντοβάνι επιχειρεί μέσω του συγκεκριμένου έργου να δώσει φωνή στα θύματα και να καταδείξει τις αδικίες που υφίστανται τα παιδιά ανά τον κόσμο.

Στην προχθεσινή παρουσίαση κεντρικός θεματικός άξονας ήταν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στα ιδρύματα, ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της αποϊδρυματοποίησής τους μέσω των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας.

Το πάνελ της εκδήλωσης πλαισίωσαν οι: Δήμητρα-Χριστίνα Παπούλια, προϊστάμενη Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Eλευθερία Καρατζόγλου, κοινωνική λειτουργός Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, Αγγελική Ρουμελιώτου, επιμελήτρια Ανηλίκων Καλαμάτας και Δημήτρης Αναστασόπουλος, ενήλικας που πέρασε την παιδική του ηλικία σε ιδρύματα.

Τις ομιλίες συντόνισε η Ηλέκτρα Κουτσούκου, δρ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Μαρία Οικονομάκου και ο αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας.

Να σημειωθεί πως η έκθεση παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα υπό τη διοργάνωση, μεταξύ άλλων, του Δήμου Καλαμάτας, της Κ.Ε. «Φάρις» και της Πρωτοβουλίας για τη Δικαιοσύνη, μιας ευρωπαϊκής εκστρατείας κατά της κακοποίησης των παιδιών.

Written by