Πρεμιέρα για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στη μουσική, έκανε πρεμιέρα προχθές στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου της Καλαμάτας.

Κατά την έναρξη χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος το χαρακτήρισε «ως ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την περιοχή μας, μια απόδειξη ότι αυτή η πόλη έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Πολιτισμό, μια ακόμα απόδειξη ότι στην περιοχή μας μπορούν να παραχθούν και να ευδοκιμήσουν σπουδαίες πολιτιστικές δράσεις και, μάλιστα, δράσεις με διεθνή αναφορά».

Στην έναρξη παρευρέθη, επίσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο κ. Παναγιώτης Νίκας συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, «που θέτει τις προϋποθέσεις για να δυναμώνει και να εξελίσσεται κάθε χρόνο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, έχει κερδίσει καταξίωση και αποδοχή τόσο από τους θεατές όσο και από τον καλλιτεχνικό κόσμο και έχει πλέον τη δική του ξεχωριστή θέση στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας».

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «το ντοκιμαντέρ είναι η υπέρτατη έκφραση της 7ης τέχνης. Σε έναν κόσμο που τα πάντα εμπορευματοποιούνται και ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό, το ντοκιμαντέρ παραμένει μια άριστη και ανεξάρτητη πηγή έρευνας για το μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με το Δήμο Καλαμάτας να είναι εκ των συνδιοργανωτών, ενώ θα διαρκέσει έως την 5η Νοεμβρίου, έχοντας παρουσία σε εννέα πόλεις της Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Σπάρτη, Άργος, Γύθειο, Αμαλιάδα, Ξυλόκαστρο, Δημητσάνα, Φιλιατρά, Ακράτα).

Το όλο πρόγραμμα περιλαμβάνει 45 διεθνή, 22 ελληνικά ντοκιμαντέρ και 18 ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ζώνη.

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειάς του, είναι προγραμματισμένα και θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, τηλεδιασκέψεις, εκθέσεις και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Written by