4 συλλήψεις, κατασχέθηκαν 1,7 κιλά κοκαΐνης

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν -4- άτομα, μέλη της οργάνωσης, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων.

Για την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης προηγήθηκε εμπεριστατωμένη προανακριτική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με επαγγελματική δομή, ενώ είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους με σκοπό την αποκόμιση μεγάλου παράνομου περιουσιακού οφέλους

Written by