ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Ψήφισμα για την αναγκαιότητα υλοποίησης του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

Για την αναγκαιότητα υλοποίησης του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 12 και 13 Μαρτίου στον Πύργο Ηλείας.

Κατόπιν δε συζήτησης το Δ.Σ. εξέδωσε το παρόν ψήφισμα: «Η αναγκαιότητα συνέχισης του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, που είναι προ των πυλών της κατασκευής, μέχρι και την Τσακώνα πρέπει άμεσα να μπει σε προτεραιότητα. Πρέπει να βρεθούν κονδύλια μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου να καταστεί εφικτή αυτή η κατασκευή που θα ολοκληρώσει το Δυτικό Οδικό Άξονα της χώρας μας και θα αποτελέσει τη νότια απόληξη της Αδριατικής Οδού.

Ο οδικός άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα είναι κυρίαρχης σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η κατασκευή του θα αποτελέσει έργο πνοής για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και θα προσδώσει μεγάλα αναπτυξιακά οφέλη στις ταχέως αναπτυσσόμενες τουριστικά εκεί περιοχές.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η κατασκευή του εν λόγω οδικού άξονα θα προσδώσει και αυξημένη οδική ασφάλεια σε όλο το μήκος του οδικού δακτυλίου της Πελοποννήσου.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».

Να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση συμμετείχαν τοπικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ν.Δ. Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Διονύσιος Καλαματιανός, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Τουρισμού – Αγροτικής Οδοποιίας Πύργου Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ Βασίλειος Σεϊντής, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας Εκάβη Σαλπέα, ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας Γεώργιος Μαραγκός, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νικόλαος Σιαψάλης, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κατακόλου «Η Αλληλεγγύη» Βασιλική Καλαμπόκα, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *