Εγκρίθηκε η επιχορήγηση από

το ΥΠΠΟ με 400.000 ευρώ

Είναι μία διοργάνωση με κύρος και ακτινοβολία -εντός και εκτός συνόρων- της χώρας, που αναδεικνύει υποδειγματικά τη μαγεία και την πολυμορφία του σύγχρονου χορού. Ο λόγος για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Και μόνο το γεγονός ότι ξεκινήσαμε να μιλάμε, πλέον, για το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι φανερό ότι το στοίχημα της… μακροημέρευσης – και όχι μόνο- έχει ήδη κερδηθεί. Ένα δυναμικό, ευέλικτο και ζωντανό φεστιβάλ που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση σημαντικών διεθνών και Ελλήνων δημιουργών.

Έτσι, τα τελευταία νέα που μας έρχονται από το συγκεκριμένο πολιτιστικό γεγονός είναι ευοίωνα. Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, εγκρίθηκε η επιχορήγηση της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας, “Φάρις”, με 400.000 ευρώ, για το 2022, για την πραγματοποίηση του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.

Σημειώνεται ότι έχει συναφθεί τριετής προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της “Φάρις”.

Στο πλαίσιο αυτής κάθε χρόνο το υπουργείο Πολιτισμού επιχορηγεί τη διοργάνωση με 400.000 ευρώ, ο Δήμος Καλαμάτας με 150.000 ευρώ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 80.000 ευρώ.

Φέτος το Φεστιβάλ Χορού θα πραγματοποιηθεί το δεκαήμερο από τις 15 μέχρι τις 24 Ιουλίου. Είναι πολύ σημαντικό ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει σταθερότητα στην επιχορήγηση του Φεστιβάλ και έγκαιρη χρηματοδότηση, κάτι που επιτρέπει στην καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα και τους συνεργάτες της να προχωρούν στο σχεδιασμό τους με σχετική ασφάλεια.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *