Θύμα της covid-19 το έργο

της διάβασης στο ύψος του ΟΑΕΔ

Η πανδημία αποτελεί την αιτία της καθυστέρησης στο έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην περιοχή του Ασπροχώματος Καλαμάτας, μπροστά από το κτήριο του ΟΑΕΔ, που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι εργασίες καθυστερούν καθώς μεγάλο ποσοστό του συνεργείου του αναδόχου, όπως ο ίδιος ενημέρωσε την Περιφέρεια, νοσεί από την covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του εν λόγω έργου ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή δεδομένων σχετικά με τον κυκλοφοριακό φόρτο στην περιοχή, προκειμένου να αξιοποιηθούν στη συνέχεια, στη φάση υλοποίησης της παρέμβασης, η οποία προβλέπει:

–Εγκατάσταση τοπικών ρυθμιστών κυκλοφορίας (έξι χαμηλών και τεσσάρων αναρτώμενων) που θα έχουν συνεχώς πράσινη ένδειξη για τα οχήματα και κόκκινη για τους πεζούς, εκτός εάν υπάρχουν πεζοί που θα πατούν το ειδικό κουμπί ώστε εντός σύντομου διαστήματος να αλλάξουν οι ενδείξεις των σηματοδοτών. Προβλέπονται προειδοποιητικοί σηματοδότες για την επερχόμενη κυκλοφορία.

– Μείωση της απόστασης διάνυσης των πεζών στο οδόστρωμα της Ε.Ο. Τριπόλεως – Καλαμάτας με τη δημιουργία νησίδας, κατά μήκος της πρόσοψης του οικοπέδου του ΟΑΕΔ, με σκοπό να οριοθετηθούν (εν μέρει) οι κινήσεις των οχημάτων και να αποτραπεί η αυθαίρετη και παράνομη κίνησή τους έμπροσθεν του ΟΑΕΔ.

–Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων από ανακλαστική μεμβράνη.

–Διαγράμμιση οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *