Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει υπογειοποιηθεί το 70% του ηλεκτρικού δικτύου

Από τα μέσα του Σεπτεμβρίου 2024 η πόλη της Μεσσήνης θα είναι διαφορετική απ’ ότι σήμερα, καθώς αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο υπογειοποίησης του 70% του ηλεκτρικού δικτύου χαμηλής και μέσης τάσης, που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης. “Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για το Δήμο μας”, τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι το Σεπτέμβριο η Μεσσήνη θα είναι από τις λίγες πόλεις της χώρας με υπογειοποιημένο το 70% του ηλεκτρικού δικτύου…

Ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος πρόσθεσε ότι με το έργο αυτό η πόλη της Μεσσήνης θα αναβαθμιστεί αισθητικά, ενώ οι οικίες και οι επιχειρήσεις θα είναι πιο ασφαλείς στη λειτουργία τους σε ό,τι αφορά την πιθανότητα αιφνίδιων διακοπών της ηλεκτροδότησης.

Επίσης ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι όταν ολοκληρωθεί η υπογειοποίηση θα ξεκινήσει το έργο των ασφαλτοστρώσεων σε συνολικό μήκος 6,5 χιλιομέτρων στην πόλη της Μεσσήνης, που επίσης χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο εργοδηγός του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνική Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), Γιώργος Πολυχρόνης, σημείωσε από την πλευρά του ότι το έργο έχει ξεκινήσει πριν ένα χρόνο, με την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης τάσης από το Ασπρόχωμα ως τη Μεσσήνη, ενώ σταδιακά θα γίνει υπογειοποίηση και στο στρατιωτικό και πολιτικό αεροδρόμιο.

Ακόμη ο κ. Πολυχρόνης ζήτησε την κατανόηση του κόσμου και των επιχειρήσεων που ταλαιπωρούνται από τις εργασίες, τόνισε όμως ότι “να ξέρουν ότι αργότερα αυτό που θα δουν θα είναι μια τελείως διαφορετική πόλη απ’ αυτήν που ήξεραν”.

Written by