Αυλαία την Τετάρτη για το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της αυλαίας του καταξιωμένου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος “Αρχαία Μεσσήνη”, που θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Μεσσήνης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το υπουργείο Πολιτισμού για 11η χρονιά, από τις 10 μέχρι τις 25 Απριλίου. Φέτος το Φεστιβάλ γίνεται χωρίς την παρουσία του αείμνηστου καθηγητή και ανασκαφέα της Αρχαίας Μεσσήνης, Πέτρου Θέμελη, ο οποίος πάντα υπογράμμιζε την επιδίωξή του και τη χαρά του να ανοίγει ο αρχαιολογικός χώρος ιδιαίτερα στους νέους και το μνημείο να συνομιλεί με τη σύγχρονη εποχή.

 Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ, ανακοίνωσε ότι η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Πέτρο Θέμελη, για τον οποίο τόνισε ότι αναμόρφωσε την Αρχαία Μεσσήνη και τη μετέτρεψε σε παγκόσμιας φήμης αρχαιολογικό πάρκο.

Το Φεστιβάλ ξεκινά την Τετάρτη το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ωστόσο αύριο, Τρίτη, στις εφτά το απόγευμα, η θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Μεσσήνης θα υποδεχτεί στη μικρή πλατεία της Μεσσήνης τις θεατρικές ομάδες του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, με μια εκδήλωση με τίτλο “Ναϊς του μιτ γιου @ Μεσσήνη”, στην οποία θα παίξουν μουσική τα μοντέρνα σχήματα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Εν ψυχρώ” και “12/7”.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα για Φεστιβάλ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία εκτός από καλλιτεχνική σημασία έχει ιδιαίτερη εκπαιδευτική αξία. Είπε ότι ο Δήμος Μεσσήνης προσπαθεί κάθε χρόνο να αναβαθμίσει και περισσότερο το Φεστιβάλ, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για την προγραμματική σύμβαση με την οποία υποστηρίζεται οικονομικά το Φεστιβάλ.

Η αντιδήμαρχος εκπαίδευσης, Ελένη Τσέλιου, σημείωσε ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχουν παρουσιαστεί 120 θεατρικές παραστάσεις, έχουν παίξει αρχαίο δράμα περίπου 2.500 μαθητές, έχουν παρακολουθήσει τις παραστάσεις περίπου 18.000 μαθητές. Όπως είπε, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικού Αρχαίου Δράματος “Αρχαία Μεσσήνη” αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Παναγιώτης Μπεσσής, παρουσίασε το πρόγραμμα το Φεστιβάλ.

Written by