Διαμαρτυρία  για την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών χώρων στάθμευσης του Νέδοντα

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει για την άλλη Παρασκευή, 22 Μαρτίου, στις εφτά το απόγευμα, η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας, για την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών χώρων στάθμευσης του Νέδοντα. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον Εμπορικό Σύλλογο, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, τονίζοντας ότι αυτή θα πλήξει περαιτέρω τα μικρά μαγαζιά και θα εντείνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι…

Σε σχετικό κείμενό της η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει: “Με χειρότερους όρους για τους κατοίκους της πόλης προχωρά η εκ νέου ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα, αφού σύμφωνα με τους όρους της δημοπρασίας καταργείται η δωρεάν στάθμευση τις νύχτες (μετά τις 9:00 μ.μ) και τις αργίες. Επίσης ο μισθωτής έχει το δικαίωμα να αυξήσει τη τιμή πέραν των 0,50 ευρώ την ώρα αφού υποβάλει σχετικό αίτημα στον δήμο.

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, πιστή στο δόγμα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, συνεχίζει αυτή τη πολιτική και στα δημοτικά πάρκινγκ. Μαζί με τις αποσπασματικές, αχρείαστες, κοστοβόρες και χρονοβόρες  παρεμβάσεις στις οδούς Αναγνωσταρά και στους γύρω δρόμους, στη πλατεία 23ης Μαρτίου, στη πλατεία Υπαπαντής, έχουν προκαλέσει χάος στη καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης που βιώνουν το άγχος της στάθμευσης, το οποίο με τα παραπάνω μέτρα θα ενταθεί.

Θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ιδιαίτερα τα βράδια της Παρασκευής, του Σαββάτου, αργιών καθώς και της Κυριακής, όπου το δωρεάν παρκινγκ αποτελούσε ένα μεγάλο αποκούμπι στη γενικότερη  δύσκολη κατάσταση στάθμευσης. Παράλληλα θα αποτελέσει και σοβαρή επιβάρυνση για όσους χρησιμοποιούν το παρκινγκ, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, πράγμα που θα έχει αντίκτυπο και στα μαγαζιά της πόλης. Καλούμε τον εμπορικό σύλλογο, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής που πλήττονται ιδιαίτερα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ και το νέο οικονομικό χτύπημα στα μικρά μαγαζιά του κέντρου.

Written by