Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 11ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας και η “Φάρις”, σε συνεργασία με τις Κοινότητες, συλλόγους και φορείς, είναι έτοιμοι με κέφι να προσφέρουν σε ντόπιους και επισκέπτες στιγμές διασκέδασης και χαράς.

Αρχής γενομένης από αύριο, που στις 8.00 το βράδυ στο στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η αποκριάτικη συναυλία τάξεων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με πρωτοβουλία της τάξης Φλάουτου με ράμφος του Γιώργου Παυλάκου.

Θα παρουσιαστούν έργα Αναγεννησιακής και Mπαρόκ μουσικής από μεταμφιεσμένους σπουδαστές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Την επόμενη μέρα, επίσης στις 8.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας το «Χορεύετε;», όπου θα χορέψουν  οι σχολές χορού, με σούπερ εμφάνιση από τα καρναβαλικά πληρώματα, με τις σχολές χορού να εμφανίζονται κατά σειρά εμφάνισης: Baila Fuerte, Physical-Σύλλογος Χορού και Ρυθμικής Γυμναστικής, Vive Bailanto, Ξενία-Σύλλογος Αθλητικού και Κοινωνικού Χορού Καλαμάτας, Fame Dance Academy,  «Η Χαρά Του Παιδιού» Χορευτικός Σύλλογος.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στις 11.00 στην κεντρική πλατεία,  οι μικροί φίλοι θα έχουν ευκαιρία να παίξουν προσκοπικά παιχνίδια ενώ στη 13.00 οι παρευρισκόμενοι,  θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σκοπούς της Ταραντέλας από το εύθυμο καρναβαλικό καραβάνι και τη μουσική των Mattia Manco και Gianfranco Narracci, μία ομάδα του διάσημου Καρναβαλιού του Μαρτινιάνο, από τα ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας.

Την ίδια μέρα στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή αποκριάτικη παρέλαση με αφετηρία από τη συμβολή της Αριστομένους με το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στις 20.00 και κατάληξη στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιηθεί DJ Party με τον DJ PANTELIS.

Τέλος, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 15.00, με σημείο εκκίνησης τον πεζόδρομο της Αριστομένους και κατάληξη στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας. Ο Τόνι Σφίνος θα παρουσιάσει την καρναβαλική παρέλαση και αμέσως μετά θα αναλάβει τη διασκέδαση του κοινού παρέα με την μπάντα του, τους Playmates.

Written by