Ανοιχτή εκδήλωση τη Δευτέρα με Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Στον απόηχο της επιτυχημένης πανελλαδικής συνδιάσκεψης, η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση, την προσεχή Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα, με ομιλητή τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού.

«Καλούμε», αναφέρεται σχετικά, «όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες να πάρουν μέρος στην εκδήλωση και συζήτηση που θα ακολουθήσει. Απευθυνόμαστε στους πολλούς και στις πολλές που ενδιαφέρονται για τη Νέα Αριστερά, αλλά και σε όσους και όσες έχουν επιφυλάξεις ή διαφωνίες. Γνωρίζουμε ότι ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος είναι πληγωμένος και πολλαπλά ματαιωμένος. Η Νέα Αριστερά θέλει να συνομιλήσει με αυτόν τον κόσμο. Είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε ένα νέο κόμμα, το οποίο θα λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης ανθρώπων με διαφορετικές διαδρομές, αλλά και εμπειρίες, για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Η βαθιά πεποίθησή μας ότι τα σημερινά αδιέξοδα μπορούν να δώσουν τη θέση τους σε μια άνθιση κοινωνικών αγώνων και πολιτικών αλλαγών είναι η πυξίδα μας».

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε ότι «ο δυνητικός χώρος της Νέας Αριστεράς είναι πολύ μεγαλύτερος από τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα. Ταυτόχρονα οι δυνατότητές της σε επίπεδο ιδεών, ανθρώπων, ήθους και ύφους είναι και αυτές πολύ μεγάλες. Σε επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού προφανώς και θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα μας απασχολήσουν. Το ζητούμενο είναι να γίνουμε πραγματικά χρήσιμοι στην κοινωνία. Να προσφέρουμε τα σωστά ερωτήματα και κυρίως τις πραγματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. Κανείς και καμία δε χρωστάει τίποτα στη Νέα Αριστερά, το αντίθετο μάλιστα. Η Νέα Αριστερά χρωστάει στην κοινωνία να προσφέρει την πολυπόθητη διέξοδο από το πολιτικό τέλμα.

Προσωπικά νιώθω πολύ αισιόδοξος για την προοπτική της Νέας Αριστεράς εν όψει ευρωεκλογών. Σε λίγο καιρό θα δείτε μια νέα κατάσταση να διαμορφώνεται που θα εκπλήξει πολλούς».

Τέλος, για την κατάσταση στην οικονομία κρούει κώδωνα κινδύνου, τονίζοντας ότι το παραγωγικό μοντέλο μοιάζει πολύ με αυτό που ήταν προ κρίσης και μία εκ των βασικών αιτιών που φτάσαμε στη χρεοκοπία. Όπως εξηγεί, η ανάπτυξη βασίζεται σε ένα μοντέλο φτηνής εργασίας: υπηρεσίες, τουρισμός, ενώ οι άμεσες ξένες επενδύσεις αφορούν κυρίως funds που μπαίνουν στην αγορά κόκκινων δανείων.

Written by