Ψάχνει… θέσεις για τις καρέκλες των  νέων αντιδημάρχων

Η μέρα ορκωμοσίας του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας πλησιάζει και αυτό συνεπάγεται ότι με την έναρξη του καινούργιου χρόνου η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να είναι έτοιμη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της.

Κι αυτές δεν είναι λίγες, με δεδομένο τον όγκο των έργων που υπάρχουν προς υλοποίηση, αλλά και την ποιότητα που πρέπει να υπάρχει στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η… ποδοσφαιρική ρήση μπορεί να λέει ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αλλά ακόμη κι έτσι, για να ανέβει… επίπεδο χρειάζεται ποιοτικές προσθήκες. Για το λόγο αυτό θα πυκνώσει και ο αριθμός των συναντήσεων που θα έχει ο δήμαρχος με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

Προχθές έλαβαν ένα ερωτηματολόγιο από το δήμαρχο προκειμένου να ανιχνεύσει τις προτάσεις τους για το Δήμο Καλαμάτας, τους τομείς που τους ενδιαφέρουν και το χρόνο που μπορούν να διαθέσουν, σε συνάντηση που έλαβε χώρα στο Ιστορικό Δημαρχείο σε πολύ καλό κλίμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι απαντήσεις που θα δοθούν στο ερωτηματολόγιο θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις τελικές επιλογές του δημάρχου Καλαμάτας σχετικά με τις θέσεις των νέων αντιδημάρχων, εν όψει της αυτοδιοικητικής περιόδου, που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου.

Άλλωστε, όπως σημειώνουν πηγές από το συνδυασμό «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», πρόκειται για μια διαδικασία η οποία είναι ουσιαστική και όχι τυπική, καθώς κάθε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος καλείται να παρουσιάσει το όραμά του για το Δήμο Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Βασιλόπουλου με τους εκλεγμένους της παράταξής του έγινε ενημέρωση για το πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου (διευθύνσεις, νομικά πρόσωπα, επιτροπές κ.λπ.), ενώ υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα της στοχοθεσίας των Δήμων.

Βέβαια, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έχει ήδη… σκανάρει τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, έχει προχωρήσει στη σύνθεση ενός κορμού, αλλά οι διαδικασίες πρέπει να τηρηθούν, με δεδομένο ότι και η θητεία της νέας Δημοτικής Αρχής είναι κατά ένα χρόνο μεγαλύτερη.

Στόχος, πάντως, της όλης προετοιμασίας είναι οι καινούργιες καρέκλες που θα μοιραστούν να μην μείνουν… άδειες από το έργο που απαιτείται.

Written by