Αλλάζει το… κέντρο της Καλαμάτας με σειρά αναπλάσεων

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας αναμένεται να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 6.877.000 ευρώ, που αφορά στην ανάπλαση πλέγματος οδών στο κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Πρόκειται για δομικές παρεμβάσεις, αφού θα αλλάξουν το… πρόσωπο της πόλης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, με την υλοποίηση του έργου θα διαπλατυνθούν πεζοδρόμια, θα φυτευτούν, θα κατασκευαστούν ράμπες και παγκάκια, θα στρωθούν οι δρόμοι με κυβόλιθους, αλλά και θα μειωθούν περαιτέρω οι θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, χωρίς να έχει βρει ο Δήμος Καλαμάτας πώς θα τις αναπληρώσει.

Σύμφωνα με το τρίτο (3ο) πρακτικό της Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου του έργου «Ανάπλαση οδών στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας», της Πράξης «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικών αναπλάσεων και αναβάθμισης του κεντρικού τομέα Καλαμάτας», ο διαγωνισμός πρέπει να κατακυρωθεί υπέρ του φορέα “Τεχνική Έργων Ανώνυμη Εταιρεία”, που προσέφερε έκπτωση ύψους 5,16%. Στο διαγωνισμό συμμετείχε και ο φορέας “Kontos concreate Α.Τ.Ε.”, με έκπτωση 1,56%.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και προβλέπει παρεμβάσεις στα πιο κάτω τμήματα οδών της Καλαμάτας:

-Οδός Φραντζή

-Οδός Αριστοδήμου στο τμήμα μεταξύ των οδών Π. Καίσαρη έως Βασιλέως Κωνσταντίνου

-Οδός Πολυχάρους στο τμήμα μεταξύ των οδών Αναγνωσταρά και Αριστόδημου

-Οδός Κ. Γεωργούλη στο τμήμα μεταξύ των οδών Αριστομένους και Αριστόδημου

-Οδός Βασιλίσσης Όλγας στο τμήμα μεταξύ των οδών Αριστομένους και Αριστόδημου

-Οδός Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των οδών Αριστομένους και Αριστόδημου

-Οδός Βαλαωρίτου στο τμήμα μεταξύ των οδών Ανδρέα Σκιά και Αριστομένους

-Οδός Ανδρέα Σκιά

-Οδός Ψαρών στο τμήμα μεταξύ των οδών Ξενοφώντος και Μακεδονίας

-Οδός Δ. Παπαδοπούλου

-Οδός Λυκούργου Σκιά στο τμήμα από την οδό Αριστοδήμου έως την οδό Κανάρη

-Οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού

-Οδοί Γιατράκου

-Οδός Χρυσάνθου Παγώνη

-Οδός Μητροπέτροβα

-Οδός Αντωνοπούλου

-Οδός Κεφάλα στο τμήμα που περικλείεται ανάμεσα στις οδούς Σιδηροδρομικού Σταθμού και Νέδοντος

-Οδός Νέδοντος στο τμήμα που περικλείεται ανάμεσα στις οδούς Κεφάλα και Κροντήρη (στο ύψος του ομώνυμου κόμβου).

Με το έργο αυτό ο Δήμος Καλαμάτας θέλει να εντάξει περισσότερο πράσινο στην πόλη, να χρησιμοποιήσει περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά προκειμένου να απορροφούν την ζέστη, να δημιουργήσει μεγαλύτερη άνεση στην προσβασιμότητα στους δρόμους παρέμβασης, καθώς και να μεγιστοποιήσει την παραμονή κατοίκων και επισκεπτών στη πόλη ευνοώντας με αυτό τον τρόπο και την τοπική οικονομία.

Written by