Αμείωτος συνεχίζεται ο…. δημοσκοπικός πόλεμος εντυπώσεων μεταξύ των υποψήφιων περιφερειαρχών Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού και Πέτρου Τατούλη, για το ποιος είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις.

Χθες ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε δημοσκόπηση που τον φέρνει πρώτο, σήμερα ο Δημήτρης Πτωχός κάνει από την πλευρά του ανακοίνωση για άλλη δημοσκόπηση που φέρνει εκείνον πρώτο, υπονοώντας ότι δεν είναι τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων έγκυρα και σημειώνοντας ότι εκείνες οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν πρώτο τον ίδιο έχουν γίνει από έγκυρες εταιρίες…

Πιο συγκεκριμένα ο συνδυασμός του Δημήτρη Πτωχού, “Η Πελοπόννησος Μπροστά” ανακοίνωσε για δημοσκόπηση της εταιρίας DATA RC: “Και η δεύτερη μεγάλη έρευνα για τις Περιφερειακές Εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που έγινε από την έγκυρη DATA RC και δημοσιεύτηκε στην ιστορική εφημερίδα «Πελοπόννησος» και στο pelop.gr, έχει πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα και επιβεβαιώνει ότι ο κ. Πτωχός είναι το σταθερό φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πτωχός εμφανίζεται να έχει καθαρό προβάδισμα (3,7% χωρίς  τα λευκά-άκυρα) έναντι του κ. Τατούλη στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο, το οποίο διευρύνεται (4,9% χωρίς τα λευκά – άκυρα) σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο. Έχει επίσης, ευρύτατη υπεροχή περί το 12% στο συχνά καθοριστικό ερώτημα της παράστασης νίκης.

Αξιοσημείωτο είναι και ότι ο κ. Πτωχός αυξάνει την αναγνωρισιμότητά του, αλλά ακόμα έχει σημαντικό περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης αυτού του δείκτη, αφού ως νέα υποψηφιότητα, δεν έχει προλάβει να γίνει γνωστός σε όλους τους ψηφοφόρους, σε αντίθεση με τον κ.Τατούλη, ο οποίος ως παλαιός πολιτικός είναι γνωστός στο σύνολο της κοινής γνώμης. Παρόλα αυτά, όμως, ο κ. Πτωχός προηγείται τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης.

Τέλος, επισημαίνεται και ότι ο κ. Πτωχός είναι ο δημοφιλέστερος μεταξύ των υποψηφίων, με βάση τις απόψεις που εξέφρασαν όσοι γνωρίζουν τον καθέναν”.

Written by