Προχωρά ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

•          Το έργο, το οποίο συνδέεται και με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, διεκδικείται από τέσσερα ισχυρά σχήματα

Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα ολοκληρωθεί από το Υπερταμείο ο έλεγχος των φακέλων και των δικαιολογητικών συμμετοχής στην αρχική φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», στην Καλαμάτα.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, ώστε το φθινόπωρο να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές, με στόχο να αναδειχθεί ο ανάδοχος εντός του 2023.

 Το έργο, το οποίο συνδέεται και με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, διεκδικείται από τέσσερα ισχυρά σχήματα. Ειδικότερα, τα επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι τα ΓΕΚ Τέρνα Α.Ε. – GMR Airports Limited (οι Ινδοί εταίροι από το Καστέλι Κρήτης), Mytilineos Α.Ε. – Corporation America Airports S.A., Egis Airport Operation – Άκτωρ Παραχωρήσεις – Aeroports de la Cote d’Azur, Fraport AG – Delta Airport Investments A.E. – Πηλέας Α.Ε. (οι τελευταίες των Κοπελούζου, Κωνσταντακόπουλου που συνεργάζονται με τη Fraport Greece). Σημειώνεται ότι το Υπερταμείο δύναται, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο του παραχωρησιούχου με μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής, το οποίο δεν θα ξεπερνάει το 15% του μετοχικού του κεφαλαίου.

Written by