«Αυτός που παίζει με τις ζωές των πολιτών είναι ο κ. Μητσοτάκης»

«Αυτός που παίζει με τις ζωές των πολιτών και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας  είναι ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός.

«Η κρίση πλήττει τη χώρα μας περισσότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες, γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να τη διαχειριστεί επιδοτώντας την αισχροκέρδεια» συνέχισε ο  τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό αντανακλάται στο χαμηλό εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Στην αύξηση των ανισοτήτων που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι έχουμε αύξηση των νοικοκυριών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας».

«Τη στιγμή που οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται υπέρμετρα από την κρίση, κάποιοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι εμφανίζουν ρεκόρ εικοσαετίας στην κερδοφορία τους» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Θέτουμε τρεις προτεραιότητες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες» τόνισε ο κ. Χαρίτσης, αναφέροντας: «Πρώτον, τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, με αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή και ταυτόχρονα με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που την τελευταία τριετία έχει αυξηθεί κατά 40 δισ.

Δεύτερον, μείωση συγκεκριμένων φορολογικών υποχρεώσεων, όπως του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Και τρίτον, πάταξη στα αισχροκέρδειας και ρύθμιση των αγορών στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα τρόφιμα».

«Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι αιτούμενο της ίδιας της κοινωνίας. Με πολιτικό σχέδιο και βούληση θα αντιμετωπίσουμε την κρίση προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Written by