Οι νέοι παίζουν αρχαίο θέατρο

Ένα πολύχρωμο νεανικό πλήθος γέμισε, χθες, ασφυκτικά το θέατρο στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης. Ήταν μαθητές σχολείων που παρακολούθησαν την έναρξη του 10ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, οι οποίοι συγκίνησαν τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη, διευθυντή του ανασκαφικού και αναστηλωτικού έργου της Αρχαίας Μεσσήνης.

 Μάλιστα ο καθηγητής θυμήθηκε τα δικά του μαθητικά χρόνια, σημειώνοντας ότι “είχα και εγώ διδαχθεί αρχαίο θέατρο στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, στην Θεσσαλονίκη, αλλά δεν είχα ποτέ την τύχη να καθίσω σε ένα αρχαίο θέατρο, γνήσιο, αναστηλωμένο, όπως εσείς και να παρακολουθώ τόσο αξιόλογες, σχεδόν επαγγελματικές, παραστάσεις από όλο τον κόσμο. Είστε τυχεροί, σας ζηλεύω και εύχομαι καλή επιτυχία στις παραστάσεις σας”…

Την έναρξη του 10ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαΐου, κήρυξε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης σημείωσε ότι αρχαίο θέατρο σημαίνει δημοκρατία και πολιτική σκέψη, προσθέτοντας ότι το αρχαίο θέατρο γεννήθηκε στην Αττική και ως πολιτιστικό φαινόμενο απλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης και Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Άννα Καλογεροπούλου, αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές, υποψήφιοι βουλευτές κ.ά.

Written by