«Φέρει ευθύνη και η κυβέρνηση» λέει για την τραγωδία των Τεμπών

Η πολιτική πίεση των παρατάξεων των αντιπολιτεύσεων χρειάστηκε, προκειμένου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, να κάνει έστω μια δήλωση για την τραγωδία των Τεμπών. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην τραγωδία που έχει συγκλονίσει τη Χώρα την Τετάρτη (8/3), κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σπάρτη.

Των δηλώσεων Νίκα είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τρίτης, όπου η περιφερειακή αρχή απέρριψε το αίτημα των αντιπολιτεύσεων να συζητηθεί το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών. Η άρνηση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιάννη Μαλτέζου, να υιοθετήσει το αίτημα προκάλεσε την αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην αυτής που στηρίζει η ΧΑ.

Τις επόμενες ώρες ακολούθησε νέα παρέμβαση των επικεφαλής 5 παρατάξεων και 25 Περιφερειακών Συμβούλων, οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα για την άμεση σύγκληση του Οργάνου με μοναδικό θέμα συζήτησης την τραγωδία. Επίσης, των δηλώσεων Νίκα είχε προηγηθεί η σκληρή ανακοίνωση της παράταξης «Νέοι Δρόμοι», την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το βαρύ πολιτικό κλίμα που διαμορφώθηκε για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την παράταξή του οδήγησε στην αναδίπλωση, η οποία εκφράστηκε με ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το βράδυ της Τετάρτης: Θλίψη και οδύνη για τα τραγικά θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του στην Σπάρτη, το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Πρόσθεσε επίσης, ερωτώμενος σχετικά, ότι φέρει βεβαίως ευθύνη και η κυβέρνηση για να παρατηρήσει στη συνέχεια ωστόσο ότι “οι ευθύνες για τον σιδηρόδρομο στη χώρα μας είναι διαχρονικές και διακυβερνητικές”. Σε γενικότερη αναφορά του, ο περιφερειάρχης είπε ότι τα τελευταία 15 χρόνια στην χώρα μας έχουμε βιώσει αλλεπάλληλες καταστροφές με πολλά ανθρώπινα θύματα, εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι “πρέπει να αλλάξει, να βελτιωθεί ο δημόσιος τομέας, να υπάρξει σκληρή αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα και παράλληλα να σταματήσει το ρουσφέτι και η ψηφοθηρία -σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Διαφορετικά, δημόσιο δεν θα έχουμε ποτέ και τα ατυχήματα, δυστυχώς, θα επαναλαμβάνονται” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *