«Ματωμένος» έφυγε και  ο Δεκέμβριος για τη Μεσσηνία

Είκοσι οκτώ τροχαία ατυχήματα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα του 2022 στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Από τα παραπάνω, τα επτά ήταν θανατηφόρα με ισάριθμους νεκρούς, τα δύο είχαν ως αποτέλεσμα επίσης ισάριθμους σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ από τα υπόλοιπα δέκα εννέα τραυματίστηκαν ελαφρά 27 άτομα.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία ειδικότερα, το Δεκέμβριο σημειώθηκε ένα θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεκρό, ένα σοβαρό ατύχημα με ένα άτομο να τραυματίζεται σοβαρά και, τέλος, πέντε ελαφρά ατυχήματα με πέντε ελαφρά τραυματίες.

Τα αίτια

Όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η ολισθηρότητα του οδοστρώματος και, τέλος, η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Έλεγχοι και οι παραβάσεις

Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ελέγχων, καθώς και των παραβάσεων που καταγράφηκαν το ίδιο διάστημα. Ειδικότερα, υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ 11.572 οδηγοί και διαπιστώθηκαν 146 παραβάσεις.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 1.891 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.350 για υπερβολική ταχύτητα. 127 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 127 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 102 για ΚΤΕΟ. 44 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 32 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 46 για παραβίαση σηματοδότη. 24 για αντικανονικούς ελιγμούς. 28 για αντικανονικό προσπέρασμα. 8 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά. 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *