Τόσο στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όσο και στη σημερινή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τα μέλη των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν την εισήγηση της δημοτικής αρχής για ανάπλαση στο κέντρο της πόλης, που σκοπό έχει να συνδέσει και να ενοποιήσει τις αναπλάσεις που έχουν γίνει, μέχρι σήμερα, σε διάφορα κεντρικά σημεία της Καλαμάτας.

Μεταξύ των επιχειρημάτων που χρησιμοποίησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στις δύο Επιτροπές είναι ότι καταργούνται συνεχώς θέσεις στάθμευσης που δεν αναπληρώνονται κάπου αλλού, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στους μόνιμους κατοίκους. Το θέμα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μ. Δευτέρας, αλλά δεν προβλέπεται καμία αλλαγή θέσεων και απόψεων από καμία πλευρά. Το έργο της νέας ανάπλασης θα προταθεί από το δήμο Καλαμάτας για χρηματοδότηση από σχετικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Μπασακίδης, είπε ότι τα θέματα της στάθμευσης θα αντιμετωπιστούν μέσα από έξυπνες εφαρμογές, ενώ, θα υπάρξει ξεχωριστή μελέτη για το πρόβλημα την κατάργηση των χώρων στάθμευσης, όσο και με το θέμα διευκολύνσεων στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους των δρόμων που θα γίνουν οι παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, σχολίασε, ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλοι οι πολίτες, ενώ, στάθηκε, στα θετικά σημεία της παρέμβασης, όπως είναι τα βιοκλιματικά υλικά. η βελτίωση του μικροκλίματος της Καλαμάτας και η βελτίωση της κινητικότητας πεζών στο κέντρο της πόλης.

Υψηλές πληρότητες στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *