Εισήγηση για παράταση του έργου

της Αναγνωσταρά μέχρι τέλος Ιουνίου

Τη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση οδού Αναγνωσταρά» μέχρι 30/6/2022 εισηγήθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καλαμάτας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στην εισήγηση σημειώνεται ότι είναι «αναμφισβήτητο το γεγονός των υπέρμετρων καθυστερήσεων στην εκτέλεση του έργου» και τονίζεται ότι «η χορήγηση παράτασης είναι προς το συμφέρον του έργου, με την αναγκαία υπόμνηση της πιστής και άμεσης εφαρμογής των προβλεπομένων στο άρθρο 160 του Ν4412/16 (ειδική πρόσκληση- έκπτωση αναδόχου) στην περίπτωση της συνέχισης των απρόκλητων και αναιτιολόγητων καθυστερήσεων στην εκτέλεση του έργου».

Σημειώνεται ότι ο ανάδοχος ζητά τη χορήγηση παράτασης επικαλούμενος τα ραγδαία γεγονότα και τις διεθνείς εξελίξεις, οι οποίες έχουν επηρεάσει την πορεία του έργου. Σημειώνουμε ότι ο ανάδοχος έδωσε έκπτωση 47,23% και το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 4 Αυγούστου 2021!

Κατά τη συζήτηση του θέματος κανένα μέλος της Επιτροπής, είτε από τη συμπολίτευση είτε από την αντιπολίτευση, δεν έδειξε να πιστεύει ότι και με την παραπάνω απόφαση για παράταση το έργο θα ολοκληρωθεί. Για το λόγο αυτό και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, στην παρέμβασή του σημείωσε ότι η απόφαση για την ειδική πρόσκληση-έκπτωση του αναδόχου θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ γρηγορότερα.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *