Θ. Βασιλόπουλος: “Στην ευχέρεια

του δημάρχου οι αλλαγές προσώπων”

Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της εξέφρασε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε”, Μαρία Οικονομάκου, για την απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές προσώπων στη Διεύθυνση Οικονομικών.

Βέβαια, είχε προηγηθεί η κοινή δήλωση των τεσσάρων επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Βασίλη Κοσμόπουλου, Βασίλη Τζαμουράνη, Μανώλη Μάκαρη και Τόνιας Κουζή, για τα τεκταινόμενα και την απόφαση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου. Η διαφορά στην παρέμβαση της κας Οικονομάκου ήταν ότι δεν ανέφερε κάτι για “νομιμοποίηση ή όχι μη σύννομων προγραμματικών συμβάσεων”, όπως άμεσα ανέφεραν στην παρέμβασή τους οι τέσσερις επικεφαλής.

Ο δήμαρχος με τη σειρά του εξέφρασε τις θέσεις που καταγράψαμε και χθες στο “Θ”. Κι αυτές είναι ότι “το να γίνονται αλλαγές σε μια υπηρεσία και να έρχονται «φρέσκα» πρόσωπα σε θέση ευθύνης, δεν είναι αδόκιμο, αλλά, επαναλαμβάνω, δε σημαίνει και απαξίωση των προηγούμενων. Άλλωστε, στη συγκεκριμένη Διεύθυνση δεν υπήρξαν αλλαγές για χρόνια (σ.σ. 15 συγκεκριμένα) και έκρινα ότι θα έπρεπε και σε αυτή να ανανεωθεί το στελεχιακό δυναμικό. Την ορθότητα ή όχι της απόφασης θα την κρίνει ο χρόνος”. Μάλιστα, τόνισε ότι αν υπάρχει κάποια ριζική διαφωνία, ο δήμαρχος παίρνει την όποια ευθύνη επάνω του, υπογράφοντας ένα “εντέλλεσθε”. Επανέλαβε δε ότι η τέως- πλέον- διευθύντρια έκανε πάντα το καλύτερο δυνατό για το Δήμο Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικών γνώριζαν ότι θα γίνουν αλλαγές. Από την άλλη πλευρά, επισήμανε ότι με τις αλλαγές επιδιώκει η Διεύθυνση Οικονομικών να αποκτήσει ταχύτερα αντανακλαστικά, μια και κατά το επόμενο διάστημα θα χειριστεί μια σειρά από σημαντικά θέματα.

Τέλος, μας είπε ότι οι αλλαγές δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Ανοίγοντας περαιτέρω τα χαρτιά του, επισήμανε ότι σχεδιάζει μέσα από την αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας να δημιουργήσει Διεύθυνση Προμηθειών, επισημαίνοντας ότι κάποιες από τις αλλαγές που έχει κάνει δείχνουν πώς θα στελεχωθεί η Διεύθυνση αυτή.  

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *