της 25ης Μαρτίου 1821

Οι Έλληνες εορτάζουν αύριο την 201η επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τιμούν όσους αγωνίστηκαν για την Ελευθερία, όπως και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα έχει ως εξής:

7:00 Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες στις εκκλησίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας

8:00 Έπαρση της σημαίας στην πλατεία της 23ης Μαρτίου από Τιμητικό Άγημα της 120 ΠΕΑ

10:30 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά, κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

10:50 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των Ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο ηρώον της Πλατείας 23ης Μαρτίου, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετάβαση σε πομπή Αρχών, εκπροσώπων Οργανώσεων και κοινού στο χώρο της παρέλασης επί της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου.

11:00 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών και μαθητριών, συλλόγων, Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μελών του ΕΕΣ, μελών του Σ.Ε.Ο., προσκόπων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Χώρος της παρέλασης ορίζεται ο πεζόδρομος της οδού Αριστομένους, έως τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *