Εορτάστηκε η 197η επέτειος

της Μάχης στη Σχοινόλακα

Εορτάστηκε η 197η επέτειος της Μάχης στη Σχοινόλακα από το Δήμο Πύλου – Νέστορος, με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτόκολλων κατά διασποράς της πανδημίας.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Σχοινόλακας, όπου μετά το πέρας της τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμη των πεσόντων. Σε αναγνώριση του ηρωισμού τους κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπρόσωπο του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, τον αντιδήμαρχο κ. Αναστάσιο Χρονόπουλο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Ρομπάκη, τον εκπρόσωπο των Σωμάτων Ασφαλείας και τον πρόεδρο της Κοινότητας Πύλου, Ηλία Γουρνά.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Αικατερίνη Διαμαντοπούλου-Κουτσουμπού, θεολόγος και φιλόλογος, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η νικηφόρα μάχη στη Σχοινόλακα πραγματοποιήθηκε τη 15η Μαρτίου 1825 κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον των τουρκοαιγυπτιακών δυνάμεων. Το ιστορικό αυτό γεγονός συνέβαλε στη θετική έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *