Έργα προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών μνημείων της Μεσσηνίας

Την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 70 νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 2,4 δισ. ευρώ, υπέγραψε ο αρμόδιος για την υλοποίηση του «Ελλάδα 2.0» αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Οι εντάξεις καλύπτουν και τους τέσσερις πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου. Συγκεκριμένα, τρία έργα αφορούν στην «Πράσινη Μετάβαση» και έχουν προϋπολογισμό 255,81 εκατ. ευρώ, 6 έργα στην «Ψηφιακή μετάβαση», ύψους 349,48 εκατ. ευρώ, 24 έργα προϋπολογισμού 852,79 εκατ. ευρώ σε «Απασχόληση – Δεξιότητες – Κοινωνική Συνοχή» και 37 έργα, ύψους 931,67 εκατ. ευρώ, σε «Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμό της οικονομίας».

Μετά και τις παραπάνω εντάξεις, ο συνολικός προϋπολογισμός των 173 έργων που έχουν λάβει έγκριση υλοποίησης, στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0», διαμορφώνεται σε 8,5 δισ. ευρώ.

Μεσσηνία

Μεταξύ όσων ανακοινώθηκαν εντάσσονται και έργα που αφορούν στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς με 500.000 ευρώ.  Επίσης, από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθούν εργασίες προστασίας και ανάδειξης των σημαντικότερων 30, περίπου, θολωτών τάφων οι οποίοι σώζονται στο νομό, με 480.000 ευρώ, αλλά και ο σχεδιασμός πολιτιστικής διαδρομής περιήγησης σε δίκτυο κάστρων και οχυρώσεων που αναπτύσσεται στην Πελοπόννησο (σ.σ. πολλά από αυτά αφορούν της Μεσσηνία), τη Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά και την Ήπειρο, με 450.000 ευρώ.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *