Σημαντική η είδηση για την περιοχή της Τριφυλίας και της δυτικής Μεσσηνίας για ένα έργο που η περιοχή περίμενε δεκαετίες. Έτσι, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη βελτίωση του τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη, έργο προϋπολογισμού περί τα 20.000.000 ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το συμφωνητικό του οποίου υπέγραψε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Αρχής.
Στο πλαίσιο του έργου -η δαπάνη του οποίου, μετά την έκπτωση, θα ανέλθει σε 10.762.497,30 ευρώ- θα γίνει βελτίωση του μήκους 8,836 χιλιομέτρων τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι με εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας πέντε ισόπεδων κυκλοτερών κόμβων.
Προβλέπεται, συγκεκριμένα, να κατασκευαστούν δύο γέφυρες, μία 12 μέτρων στο ρέμα Ευαγγελίστριας και μία μήκους 121,85 μέτρων στο ρέμα Λαγκούβαρδου, καθώς, επίσης, σε διάφορες θέσεις 17 οχετοί, φρεάτια υδροσυλλογής και επενδεδυμένες τάφροι για την απορροή των ομβρίων.
Προβλέπονται ακόμα εργασίες σήμανσης και ασφάλισης, πληροφοριακές πινακίδες, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας, έργα πρασίνου και έργα οδοφωτισμού.
“Ακολουθούν δύο εξαιρετικά σημαντικά έργα, ο δρόμος από Ίκλαινα μέχρι Ρωμανού και η παράκαμψη της Γιάλοβας, προϋπολογισμού 45 εκατομμυρίων ευρώ, έτσι ώστε ο ολοκληρωμένος πιο πάνω οδικός άξονας να λειτουργεί σε συνέργεια με τον άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό” επισήμανε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *