Σε επιφυλακή οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας

Ισχυροί άνεμοι, οι ριπές των οποίων ξεπερνούν και τα 7 μποφόρ, επικρατούν από την Κυριακή στη Μεσσηνία, θέτοντας τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας σε επιφυλακή.

Οι ισχυροί άνεμοι θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη (9/4) και έχουν προκαλέσει συναγερμό στις αρχές, δεδομένου ότι, σε συνδυασμό με τις ευρύτερες κλιματολογικές συνθήκες που έχουν επικρατήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν δημιουργηθεί ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα (8/4) ο δήμος Καλαμάτας εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με τις απαγορεύσεις που ισχύουν έως την Τρίτη: «Σε ισχύ έως αύριο Τρίτη 9 Απριλίου 2024 παραμένει η απαγόρευση καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών καθώς και οι πάσης φύσεως θερμές εργασίες στην ύπαιθρο, λόγω ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στο Ν. Μεσσηνίας.

Σχετική ανακοίνωση έχει εκδοθεί από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών, έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς σε ξένες περιουσίες και κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με την υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας», για παραβάσεις της υπ’ αρ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης. Για παραβάσεις που εμπίπτουν στα άρθρα 264 και 265 του Π.Κ. θα ακολουθείται η Διαδικασία του αυτοφώρου»

Written by