Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. βρίσκεται στην… εντατική και η… αιμορραγία των στελεχών του στη Μεσσηνία δε φαίνεται να μπορεί να σταματήσει. Χθες, λοιπόν, παραιτήθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ο Νίκος Πατσαρίνος, πρώην επικεφαλής περιφερειακής παράταξης και ο Παν. Πετρόπουλος, εκπαιδευτικός.

Έτσι, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέλη που θα ανοίξουν την πόρτα της εξόδου, ενώ, όσοι και όσες έχουν απομείνει προσπαθούν να μαζέψουν τα…κομμάτια των αποχωρήσεων και να προχωρήσουν στην οργάνωση μιας νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.

Εν τω μεταξύ, για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που πρόκειται να συγκροτηθεί άμεσα μετά τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και την επόμενη μέρα μίλησε το πρώην στέλεχος του κόμματος, Νίκος Μπίστης.

Επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ πως στις ηγετικές θέσεις θα βρίσκονται ο Αλέξης Χαρίτσης ως επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Ερωτηθείς για την Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως «δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο ρόλο να της αποδοθεί. Είναι ένα κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής και του υπό διαμόρφωση χώρου» κάνοντας παράλληλα κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας όμως πως δεν θα γίνουν βιαστικές κινήσεις ως προς τον νέο φορέα γιατί στόχος δεν είναι «μια συνένωση θραυσμάτων του προηγούμενου ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να έρθουνε δυνάμεις και κυρίως κόσμος ο οποίος τα τελευταία χρόνια μέσα από την απογοήτευση, μέσα από την κούραση έχει αποστρατευτεί».

«Εμείς δεν θέλουμε ένα κόμμα το οποίο θα είναι στη γωνία του. Απλώς να κοιτάει την ταυτότητά του. Θέλουμε ένα κόμμα το οποίο φαίνεται αυτή τη στιγμή μεγαλόπνοο και υπερφίαλο και προφανώς δεν είναι του άμεσου μέλλοντος, αλλά στη στόχευσή μας είναι η κυβερνώσα Αριστερά που για να είναι κυβερνώσα πρέπει να είναι Αριστερά», πρόσθεσε.

Written by