Μικρά προβλήματα στην Καλαμάτα, μεγαλύτερα σε άλλες περιοχές

Το μίνι κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε και τη Μεσσηνία, είχε τελικά δύο όψεις. Στην Καλαμάτα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία, ενημέρωσαν, χθες, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για πτώση δέντρου στον 1ο Παιδικό Σταθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και για πτώσεις κλαδιών στην οδό Ακρίτα, σε στενό της οδού Ύδρας και στο 21ο Δημοτικό Σχολείο.

Σε όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, επενέβησαν μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου και όπου απαιτήθηκε και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, μηχάνημα έργου εστάλη στο δρόμο “Ελαιοχώρι – Περιβολάκια”, όπου υπήρξε κατάπτωση βράχου.

Πάντως, το καιρικό φαινόμενο στην Καλαμάτα ήταν έντονο, αφού, η βροχόπτωση που σημειώθηκε, προχθές, στην Καλαμάτα, έφτασε τα 29,4 χιλιοστά βροχής σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα και με το χθεσινό μας ρεπορτάζ έντονα ήταν τα προβλήματα στην Τριφυλία, όπου προκλήθηκαν ζημιές στην αγροτική παραγωγή και κυρίως στον ελαιόκαρπο, από την ισχυρή, προχθεσινή, χαλαζόπτωση. Οι παραγωγοί για ακόμη μια χρονιά είδαν το προϊόν τους να χάνεται λίγες μόνο ημέρες πριν ξεκινήσει η συγκομιδή του.

Τα καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα σε αρκετές περιοχές, όπου πέρα από το χαλάζι είχαμε έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα τόσο στην πόλη των Γαργαλιάνων, όσο και στο οδικό δίκτυο της περιοχής αλλά και σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο, που αμέσως μετά βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν, υπάρχουν μεγάλες ζημιές στην φυτική παραγωγή της περιοχής. Έχουν έρθει ήδη συνεργεία του ΕΛΓΑ

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων με ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους αγρότες της περιοχής που έχουν υποστεί ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα να απευθυνθούν στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν γίνει.

Written by