Ο Δήμος αρωγός και όχι τροχοπέδη στο ανασκαφικό έργο στην Υπαπαντή

Αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελίας Μηλίτση, για γραφειοκρατικά προβλήματα στο ανασκαφικό έργο ανάδειξης των αρχαίων της Υπαπαντής, έγινε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από τον δημοτικό σύμβουλο Στάθη Σταματόπουλο. Στην ερώτησή του προς τη δημοτική αρχή αναρωτήθηκε αν στα προβλήματα αυτά υπάρχει εμπλοκή και του δήμου Καλαμάτας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έχει εγκρίνει την παράταση της προγραμματικής σύμβασης (υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήμου) για την ανασκαφή των αρχαίων στην πλατεία Υπαπαντής έως το 2025, ενώ έχουν  εγκριθεί και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη και την αμφίδρομη κυκλοφορία στην Μητροπολίτου Μελετίου και την Φάριος, για να συνεχιστούν οι ανασκαφικές εργασίες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι το έργο έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά. Σε κάθε περίπτωση, η παράταση έχει ήδη δοθεί, ενώ και η διάθεση της απαραίτητης πίστωσης για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου έχει ήδη αποφασιστεί. Ευελπιστεί, δε, ότι σύντομα θα υπάρξει συνέχιση των ανασκαφών, ώστε να αναδειχθεί ό,τι σημαντικό υπάρχει στην περιοχή.

Written by