Απολογισμός έργου της Δημοτικής Αρχής στην Κορώνη

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή το πρωί ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, στην οποία ανέλυσε τα πιο σημαντικά θέματα του Δήμου και της περιοχής της Κορώνης συγκεκριμένα.

Ξεκίνησε δε μιλώντας για αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό Κορώνης: «Η σύμβαση υπογράφεται 4 χρόνια μετά τις εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019, που ο συνδυασμός μας ήταν ο μεγάλος νικητής και μάλιστα με αξιόλογο ποσοστό εδώ στην περιοχή. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα δουλέψουμε σκληρά, ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη αυτά που τόσα χρόνια άκουγαν οι κάτοικοι και δεν είχαν γίνει και να υλοποιήσουμε σχεδόν στο σύνολο αυτά που είχαμε υποσχεθεί. Ικανοποιήσαμε αυτούς που πίστεψαν σε μας και όλους τους συμπολίτες μας στο μέτρο του εφικτού και του δυνατού, με αποτελεσματικότητα και συνεργασία. Τέσσερα χρόνια μετά και τριάμισι χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, κάνουμε απολογισμό σήμερα για την Κοινότητα Κορώνης.

Η αποχέτευση και ο βιολογικός καθαρισμός της Κορώνης είναι όνειρο δεκαετιών, αφού σχεδιαζόταν από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Πέρασε από πολλά κύματα, από πολλές φάσεις ώσπου να φτάσουμε στο σήμερα. Είναι ένα τεράστιο έργο που περιλαμβάνει 15.000 μέτρα βαρυτικό αγωγό, 5.000 μέτρα καταθλιπτικό αγωγό και 4 αντλιοστάσια. Πολύ σύντομα δημοπρατείται και ο σταθμός επεξεργασίας λυμάτων. Το έργο είχε και παλιότερα χρηματοδότηση, αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε, γιατί κανένας δεν έσκυψε πάνω σε αυτό με μεθοδικότητα».

Λέγοντας ότι «δεν τα μηδενίζω όλα», ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι το έργο εντάχθηκε με απόφαση του Μεσσήνιου υπουργού Αλέξη Χαρίτση και πρόσθεσε: «Είχε παραληφθεί η μελέτη το 2015, τη βρήκαμε “με εκταμίευση μηδέν” και την προχωρήσαμε, τακτοποιήσαμε όλες τις εκκρεμότητες και την ολοκληρώσαμε. Τον Απρίλιο του 2022 εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι».

Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε δημόσια με ειδική τιμητική αναφορά δύο εξαίρετους επιστήμονες του Δήμου, που πάλεψαν σκληρά για το στόχο όλα αυτά τα χρόνια, τον ειδικό συνεργάτη του Διονύση Γκογκότση, το υπηρεσιακό στέλεχος και «ενάρετο κρατικό λειτουργό» Γιάννη Μυλωνά, το γ.γ. Λυμάτων Μανώλη Γραφάκο και το γενικό διευθυντή Περιβάλλοντος κ. Δημόπουλο

Written by