Γερμανικά ΜΜΕ εκθειάζει  τον Καλαματιανό διασώστη Κ. Νίκα

Συγκλονισμένη είναι η διεθνής κοινότητα από τα όσα έχει αφήσει πίσω του ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας σε νοτιοανατολική Τουρκία και βορειοδυτική Συρία.

Πλήθος χωρών έχουν στείλει διασώστες, αλλά η προσφορά των Ελλήνων -όπως φαίνεται- δεν έχει περάσει απαρατήρητη ούτε από τα γερμανικά ΜΜΕ.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας και έστειλε διασώστες, προκειμένου να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις μετά το φονικό σεισμό.

Η προσφορά των δυνάμεων της ΕΜΑΚ, που έχει ήδη «αποθεωθεί» από Τούρκους πολίτες στα social media, είναι θέμα και στα γερμανικά ΜΜΕ.

H Suddeutsche Zeitung εκθειάζει τη συμμετοχή Ελλήνων διασωστών στις προσπάθειες απεγκλωβισμού πολιτών στην Τουρκία. Γίνεται, μάλιστα, ειδική μνεία στον Κωνσταντίνο Νίκα, ο οποίος «φαίνεται σε μία φωτογραφία, σοβαρός κι εξαντλημένος, να μεταφέρει μαζί με έναν Τούρκο διασώστη με παραλλαγή ένα εξάχρονο κορίτσι σε φορείο, το οποίο έχει μόλις βγάλει από τα ερείπια».

«Μια τέτοια φωτογραφία από μόνη της αποτελεί καλό οιωνό σε καιρούς πολιτικής έντασης μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών. Και είναι μία από τις ιστορίες εκείνες, που στις μεγαλύτερες καταστροφές, δίνουν ελπίδα μέσα στην κόλαση» καταλήγει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας έχει στείλει την 1η και 2η ομάδα της ΕΜΑΚ, ενώ από το βράδυ της Τετάρτης στη γειτονική χώρα βρίσκεται και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Εκτός, όμως, από το ανθρώπινο δυναμικό, η χώρα μας προσφέρει υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη αναγκών τους. Έχουν διατεθεί 7.500 κουβέρτες, 1.500 κρεβάτια και 500 σκηνές.

-Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *