Μια κρυφή τραγωδία που εκτυλίσσεται στα νοσοκομεία αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Περισσότεροι από 100 ευάλωτοι πολίτες, που είχαν εισαχθεί για να νοσηλευτούν αλλά πλέον δε χρήζουν περίθαλψης, αρνούνται να πάρουν εξιτήριο και παραμένουν στα νοσοκομεία, καθώς δεν έχουν πού να πάνε.

«Είναι όνειδος για το κράτος κοινωνικής προστασίας της χώρας μας» τόνισε ο Μ. Γιαννάκος μιλώντας στο OPEN TV. «Δεκάδες άτομα, εγώ θα πω πάνω από 100 αυτή τη στιγμή, δυστυχώς παραμένουν στα νοσοκομεία και ένα χρόνο, γιατί δεν έχουν πού να πάνε» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στο «Αττικόν» είναι πάνω από 10. «Έχουμε ασθενή από το Μάρτιο του 2022. Από τον Ιούνιο του 2022 οι γιατροί λένε να πάρει εξιτήριο, ο ίδιος αρνείται. Τι να κάνουν; Να τον πετάξουν στο δρόμο; Πολύ καλά κάνουν και δεν τον πετάνε στο δρόμο» είπε.

Πρόκειται για ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είναι χαμηλοσυνταξιούχοι ή χωρίς καθόλου σύνταξη, με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι ή και χωρίς σπίτι. «Οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων κάνουν τεράστιες προσπάθειες στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, στις ιδιωτικές και δημόσιες προνοιακές μονάδες, αλλά συναντούν τείχος» συνέχισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως είπε, δυστυχώς οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες έχουν πολύ υψηλό μηνιαίο κόστος, στο οποίο δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανταποκριθούν αυτοί οι άνθρωποι, ενώ οι δημόσιες προνοιακές μονάδες, επειδή δεν έχουν προσωπικό, δεν έχουν αναπτύξει τις θέσεις φιλοξενίας που μπορούν να αναπτύξουν, με αποτέλεσμα να γίνονται αιτήσεις για να πάρουν τα άτομα αυτά, αλλά οι λίστες αναμονής είναι πάνω από ένα χρόνο.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *