«Τα μέτρα- παρωδία της κυβέρνησης  δεν εξαπατούν τον κόσμο»

«Μήνα με το μήνα έχουμε αυξήσεις στα τρόφιμα πολλαπλάσιες του επίσημου πληθωρισμού. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξαπατήσει τον κόσμο με μέτρα – παρωδία όπως το καλάθι του νοικοκυριού», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash Fm». Και πρόσθεσε: «Έχουμε καταθέσει τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, τις οποίες δυστυχώς απέρριψε κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση θυμάται την (αναγκαία) δημοσιονομική ισορροπία όταν είναι να πάρει μέτρα που πραγματικά θα δώσουν ανάσα στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας, όχι όμως όταν παίρνει μέτρα ελάφρυνσης των μεγάλων εισοδημάτων και περιουσιών. Όπως η μείωση του φόρου στα μερίσματα και η απαλλαγή από τη φορολογία για γονικές παροχές ύψους 800.000 ευρώ» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενώ δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστική φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια και τα πετρελαιοειδή. Από τα 2,2 δισ. των υπερκερδών στην ενέργεια από τον Ιούνιο του 2021 στον Ιούλιο του 2022, φορολογεί τα 400 εκατ. Δεν έχει αγγίξει τα 1 δισ. των υπερκερδών για το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη του 2022, ενώ για τα διυλιστήρια ανακοίνωσε ότι θα φορολογήσει μόλις 650 εκατ. από τα 2 δισ.» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε πανευρωπαϊκές πρωτιές στην τιμή του ρεύματος, της βενζίνης και το κόστος δανεισμού. Παράλληλα, ο κατώτατος μισθός είναι καθηλωμένος στα επίπεδα προ του 2010 και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι το 2ο χαμηλότερο στην Ε.Ε. των 27 μετά τη Βουλγαρία» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Όλα αυτά καθιστούν την κρίση πολύ πιο επώδυνη στη χώρα μας απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη» συνέχισε, τονίζοντας: «Απαιτείται ένας μηχανισμός τιμαριθμικής αναπροσαρμογής του εισοδήματος των εργαζομένων και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που πάλι εκτινάσσεται».

«Η κυβέρνηση από τη μία αφήνει άθικτη την αισχροκέρδεια και την ίδια στιγμή ανακυκλώνει και βαθαίνει την κρίση αφού δε ρυθμίζει την αγορά» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και κατέληξε: «Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις και ριζοσπαστικές επιλογές, καθώς το 2023 θα δοκιμαστεί ακόμη περισσότερο η ελληνική κοινωνία».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *