«Δε θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα ούτε αποφάσεις ερήμην των πραγματικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής»

Δήλωση για το κρίσιμο ζήτημα της κατασκευής του Μιναγιώτικου φράγματος, το οποίο η κυβέρνηση προωθεί μέσω Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιο Τομέα (ΣΔΙΤ), έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός.

Ο κ. Γερονικολός στη δήλωσή του σημειώνει: «Το Μιναγιώτικο φράγμα, όπως και το δίκτυο άρδευσης που το συνοδεύει, αποτελεί πάγιο αίτημα της περιοχή της Πυλίας, καθώς με την υλοποίησή του αναμένεται να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αγρότες.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται το έργο να εισέλθει στη δεύτερη φάση, που θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών και στην οριστικοποίηση του αναδόχου.

Είναι αυτονόητο ότι η μελέτη του έργου, κυρίως το κομμάτι που αφορά στα αρδευτικά δίκτυα, θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο διαβούλευσης με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκομένων, των κατοίκων και των παραγωγών της περιοχής.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ότι δε θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα ούτε αποφάσεις που λαμβάνονται στα μελετητικά γραφεία, ερήμην των πραγματικών αναγκών.

Προειδοποιούμε εγκαίρως ότι σχεδιασμοί, που δεν έχουν στόχο την επίλυση των προβλημάτων και δε συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, δεν μπορούν και δε θα υλοποιηθούν.

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η περιοχή της Πυλίας παραμένει ένας τόπος με τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές και, ως εκ τούτου, το Μιναγιίωτικο φράγμα δεν μπορεί και δε θα μετατραπεί σε μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τους αγρότες της περιοχής».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *