Πανελλήνιος αρχιτεκτονικός  διαγωνισμός ιδεών

Στη διενέργεια πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών με αντικείμενο «Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Καλαμάτας» προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας, σε υλοποίηση σχετικής δέσμευσης του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

Για τη διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών απόφαση έλαβε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κατά τη σημερινή της συνεδρίαση και σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η διατύπωση ιδεών για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Καλαμάτας.

Κύριος στόχος είναι η επιλογή της καλύτερης και πληρέστερης πρότασης από λειτουργική, αισθητική, τεχνική και οικονομική άποψη, που θα συμβάλει στην περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη, με αποτελεσματική και συνεκτική προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, διατήρηση του φυσικού χώρου και της βιοποικιλότητας και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, στο παράκτιο μέτωπο της πόλης, με παρεμβάσεις που θα πρέπει να υποστηρίζονται από ολοκληρωμένη θεώρηση που αφορά στην ευρύτερη περιοχή, κατ’ επέκταση ολόκληρη, της πόλης.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *