Νέα σύμβαση για τα απορρίμματα μέχρι να… ανοίξει η Καλλιρρόη

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Χωρίς αμφιβολία η ρήση ταιριάζει “γάντι” με τη Μαραθόλακκα και τη λειτουργία της. Ο πρώην δήμαρχος Παν. Νίκας από το 2007, όταν και ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του, την χαρακτήριζε ως χωματερή, αλλά την κράτησε ανοικτή μέχρι τη λήξη της θητείας του! Το ίδιο γίνεται και με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, φυσικά, με τις απαραίτητες δικαιολογίες.

Η υπάρχουσα σύμβαση του δήμου Καλαμάτας με την εταιρία που επεξεργάζεται τα απορρίμματα στη Μαραθόλακκα δεν μπορεί να συνεχιστεί για περισσότερο από ένα μήνα, επειδή εξαντλείται το ποσό για την πληρωμή των εργασιών επεξεργασίας και ακόμη γιατί έχει ήδη παραταθεί μια φορά η σύμβαση.

 Γι’ αυτό το λόγο έρχεται, αύριο, στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καλαμάτας, εισήγηση για την πραγματοποίηση νέου διαγωνισμού και την έγκριση των σχετικών όρων, ώστε το έργο να συνεχιστεί με νέα σύμβαση, διάρκειας ενός χρόνου με δικαίωμα παράτασης για άλλο ένα ή μέχρι να ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη της Άνω Μεσσηνίας.

 Για τη μονάδα της κεντρικής διαχείρισης στην Καλλιρρόη, όπου θα γίνεται επεξεργασία και ταφή των απορριμμάτων ολόκληρης της Μεσσηνίας και δύο Δήμων της Αρκαδίας σημειώνεται ότι φορείς και κάτοικοι της Άνω Μεσσηνίας αντιδρούν και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για σειρά ζητημάτων, τα οποία δεν έχουν κριθεί ακόμη, όπως τονίζουν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας η προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να συζητηθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Ο προϋπολογισμός του νέου έργου ανέρχεται σε 2.157.600 ευρώ, ενώ η ενημέρωση που έχει ο δήμος Καλαμάτας είναι ότι η μονάδα στην Καλλιρρόη θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη 2022, αν και προχθές, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, επανέλαβε ότι η μονάδα θα αρχίσει να παραλαμβάνει απορρίμματα μέσα στο Νοέμβριο, δήλωση υπεραισιόδοξη, με δεδομένες τις αντιδράσεις κατοίκων, φορέων και συλλόγων.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *