Φτιάχνει το μητρώο των συμπολιτών που χρειάζονται βοήθεια και λύνει χειρόφρενο η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ανακοίνωσαν χθες η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη και τα στελέχη της Κινητής Μονάδας. Αυτή την περίοδο ξεκινά η κατάρτιση του μητρώου των ωφελουμένων στους οποίους η Κινητή Μονάδα θα προσφέρει υπηρεσίες και ακολούθως θα ξεκινήσουν οι επισκέψεις στους χώρους των συμπολιτών που θα υποστηρίζονται για την αντιμετώπιση της νόσου τους. Η κ. Αλειφέρη έκανε κάλεσμα προς τους προέδρους των κοινοτήτων και κοινοτικών συμβουλίων, προς τους γενικούς και αγροτικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας και κάθε άλλη δομή και φορέα που μπορεί να βοηθήσει, ώστε να καταγραφούν τα άτομα που χρειάζονται ιατρική ψυχιατρική υποστήριξη για την κατάρτιση του μητρώου. Πάντως, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας δεν έχει ακόμη ψυχίατρο αλλά μέχρι να αποκτήσει υποστηρίζεται από τον διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βίκτωρα Λαζάρου…

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου σημείωσε ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ψυχιάτρου απέβη άγονος και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη νέος, ενώ εάν και αυτός δεν βγάλει αποτέλεσμα, είπε η κ. Αλειφέρη, τότε θα ανατεθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία σε ιδιώτη.

Τα υπόλοιπα στελέχη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου είναι η κοινωνική λειτουργός Δήμητρα Θεοχάρη, η επισκέπτρια υγείας Βικτωρία Τσέλα και η ψυχολόγος Ελένη Βλαχάβα.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Αλειφέρη σημείωσε ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σχεδόν 150.000 ευρώ και με χρονική διάρκεια 18 μηνών. Όμως πρόσθεσε ότι το Νοσοκομείο θα επιδιώξει το πρόγραμμα να συνεχιστεί και με το νέο ΕΣΠΑ και εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε το κόστος συνέχισης του προγράμματος θα καλυφθεί από το ίδιο το Νοσοκομείο.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *