Καζάνι που βράζει οι σταφιδοπαραγωγοί

Να ορίσουν κατώτατη τιμή στα 1,25 ευρώ ανά κιλό σταφίδας αποφάσισαν την περασμένη Τρίτη 30 Αυγούστου στην σύσκεψη της Πάτρας, εκπρόσωποι του κλάδου, όμως η κατάσταση έχει… μπερδευτεί τις τελευταίες ημέρες και οι αγρότες είναι σε αναβρασμό.

Όπως εξηγεί εκ μέρους της ΕΑΣ Μεσσηνίας, στον ΑγροΤύπο, ο διευθυντής κ. Γιάννης Πάζιος: «επικρατεί μεγάλη αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες. Οι έμποροι έκαναν προσπάθεια να πάνε την τιμή απορρόφησης κάτω από 1 ευρώ το κιλό, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από κανένα παραγωγό, την ίδια ώρα που δίνονται ανοικτές τιμές 60-70 λεπτά το κιλό. Υπάρχει πρόβλημα με τις υποδομές για αποθήκευση ενώ από την περασμένη εβδομάδα η Παναιγιάλειος Ένωση έχει σταματήσει να τιμολογεί. Οι τιμές στην Παναιγιάλειο και τους συνεταιρισμούς που συνεργάζονται με εκείνη είναι στα 1,18 για την αμακινάριστη σταφίδα και 1,25 για τη μακιναρισμένη σταφίδα. Θυμίζουμε ότι σε συζητήσεις τους προηγούμενους μήνες είχε τεθεί ζήτημα για κατώτατη τιμή στα 1,50 ευρώ. Η πρόταση δεν πέρασε και οι έμποροι έκανα προσπάθεια να ρίξουν την τιμή κάτω από 1 ευρώ το κιλό. Στις αποθήκες υπάρχει και προϊόν περσινής εσοδείας».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *