Εκατοντάδες μαθητές εκτός ΚΔΑΠ δήμου Καλαμάτας

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά  η “εικόνα” που έδινε για τους παιδικούς σταθμούς η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, ήταν, τουλάχιστον, ειδυλλιακή.

Η υφυπουργός έσπευσε να μιλήσει για «σχολική χρονιά με περισσότερα παιδιά από ποτέ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, 32% περισσότερα παιδιά από το 2019 και 14% περισσότερα σε σχέση με πέρσι”.

Όσα ακούσαμε, όμως, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, από τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης “Φάρις”, Παντελή Δρούγα, κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Τα στοιχεία δόθηκαν κατόπιν σχετικού ερωτήματος που έθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δρούγας σημείωσε ότι voucher για τα ΚΔΑΠ του δήμου Καλαμάτας έλαβαν κανονικά 350 δικαιούχοι μαθητές, οι οποίοι ήδη παρακολουθούν τις δραστηριότητες των Κέντρων.

Ωστόσο, εκτός ΚΔΑΠ έμειναν 750 μαθητές, παρά το γεγονός ότι διέθεταν πλήρη φάκελο. Αυτό σημαίνει ότι 2 στους 3 από τους δικαιούχους μαθητές έμειναν εκτός, καθώς δεν επαρκούν οι πόροι του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η ένταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ότι σύμφωνα με τον κ. Δρούγα ο αριθμός των μαθητών που έμειναν εκτός των ΚΔΑΠ του δήμου Καλαμάτας το 2022 είναι διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του 2021.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *