Προεκλογικές εξαγγελίες και… αυτοθαυμασμός (ξανά) από Μητσοτάκη

Ακόμα μια προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή τη φορά από την Καλαμάτα, όπου αφενός τα βρήκε όλα τέλεια («εξυμνώντας» το έργο της κυβέρνησής του), αφετέρου προέβη σε περαιτέρω υποσχέσεις και εξαγγελίες.

Μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, ο πρωθυπουργός υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η οικονομία μας και η χώρα μας έχει στη διάθεσή της σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον», έκανε λόγο για «σημαντικές επενδύσεις σε εργαλεία ψηφιοποίησης της παραγωγής, τόνωσης των εξαγωγών, για παραγωγή περισσότερης πράσινης ενέργειας, σε ένα περιβάλλον αυξημένου κόστους ενέργειας, αλλά και για την ενδοεταιρική κατάρτιση εργαζομένων», ενώ είπε ότι στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα κατευθυνθούν συνολικά πάνω από 8 δισ. τα επόμενα 5 χρόνια.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ήδη δρομολογημένες δράσεις, δίνοντας έτσι ένα έντονο προεκλογικό άρωμα στην ομιλία του, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα «πρωταγωνιστεί πια στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων». Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του:

⇒ «Μπαίνουμε πια σε μία φάση όπου η οικονομία μας και η χώρα μας έχει στη διάθεσή της σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον».

⇒ «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 26,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό συμπληρώνει και άλλα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία: το Ταμείο Ανάκαμψης, το Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», με συνολικές πιστώσεις που ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ. Και από κοινού με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά και σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία «Connecting Europe», μιλάμε για ένα συνολικό «ταμιευτήριο» το οποίο αγγίζει τα 80 δισ. ευρώ. Ογδόντα δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μία πηγή αναπτυξιακών κεφαλαίων η οποία ουσιαστικά δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολεμική Ελλάδα»

⇒ «Στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα κατευθυνθούν συνολικά παραπάνω από 8 δισεκατομμύρια τα επόμενα 5 χρόνια. Από το ΕΣΠΑ, από το “Ελλάδα 2.0” αλλά και από τα αγροτικά ταμεία»

⇒ «Όπως είχα δεσμευθεί στους Περιφερειάρχες και προεκλογικά, το ένα τρίτο των πόρων του ΕΣΠΑ δεσμεύεται πλέον για έργα στις Περιφέρειες. Το είπαμε, το κάνουμε πράξη. Είναι σωστή πολιτική επιλογή, καθώς η Ελλάδα μέχρι σήμερα θεωρείται ως ένα από τα πιο συγκεντρωτικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για ποσά τα οποία ξεπερνούν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ, παραπάνω από 2 δισεκατομμύρια περισσότερα από την τρέχουσα περίοδο».

⇒ «Η χώρα μας, χάρη στην εξαιρετική δουλειά που κάνει όλο το επιτελείο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρωταγωνιστεί πια στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Με ρυθμούς εκταμίευσης που σημειώνουν συνεχή ρεκόρ από το καλοκαίρι του 2019»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε στη συνέχεια το δημαρχείο Καλαμάτας, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Κατά τη σύσκεψη στο δημαρχείο εξετάστηκαν τα έργα που έχουν εξαγγελθεί ήδη στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *