«Η Καλαμάτα προστίθεται στον κατάλογο των περιοχών που μπορούν να αναπτύξουν υδατοδρόμιο και άλλος ένας σημαντικός προορισμός στην ηπειρωτική χώρα εντάσσεται στο δίκτυο των υπό ανάπτυξη υδατοδρομίων», σημείωσε σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, με αφορμή τη χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στον Λιμένα Καλαμάτας. Επίσης, ο Υφυπουργός ανέφερε: «Η δυνατότητα που αποκτά η Καλαμάτα να μπορεί να υποδεχθεί υδροπλάνα στο μέλλον, θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξης της πόλης και συνολικά της Νότιας Πελοποννήσου, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυο Υποδομών Μεταφορών της ευρύτερης περιοχής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγείται στο «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας» στην περιοχή του Λιμένα Καλαμάτας, προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Με την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου γίνεται το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων υδατοδρομίου στον Λιμένα Καλαμάτας, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε να κατατεθεί αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *