Διεκόπη νωρίς το μεσημέρι η δίκη του καταδικασμένου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Επαμεινώνδα Κορκονέα τον Δεκέμβριου του 2008, που εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Η σημερινή δικάσιμος ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, Σταύρο Μαντουδάκη, ο οποίος έκανε πρόταση στο δικαστήριο να υιοθετήσει καταδικαστική απόφαση εις βάρος του πρώην Ειδικού Φρουρού για ανθρωποκτονία από πρόθεση του 15χρονου Αλέξη με άμεσο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ τόνισε ότι ««ο Κορκονέας δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε».

Ο εισαγγελέας αποδόμησε καθολικά την προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου το 2019 που αναγνώριζε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στάθηκε σε ένα προς ένα τα σημεία του κατηγορητηρίου απορρίπτοντας δικαιολογίες του τύπου «είχε άγχος για την ΕΔΕ» λέγοντας ταυτόχρονα ότι «για κάποια άλλα πράγματα έπρεπε να έχει άγχος ο κ. Κορκονέας».

Μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας και τη διακοπή της δίκης ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος σχολίασε πως «η αγόρευση του κ. Εισαγγελέα αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς πού επιστράτευσαν τους μηχανισμούς για να δώσουν το ελαφρυντικό στον Κορκονέα…».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *