Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα θα αποκτήσει ο Δήμος Καλαμάτας, μαζί με τους απαραίτητους σταθμούς φόρτισης και κλειδώματος αλλά και με εφαρμογές πληροφόρησης, μετά την έγκριση χρηματοδότησης σχετικής πρότασης, ύψους 317.000 ευρώ…

Για την έγκριση από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκαν σχετικά τα εξής: “Απόφαση ένταξη έλαβε ένα ακόμα έργο που διεκδικούσε ο Δήμος Καλαμάτας μέσα από την Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» . Για την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Δικαιούχος της Πράξης είναι Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμηση Ενεργείας (Κ.Α.Π.Ε.) και το ποσό που αντιστοιχεί στο Δήμο Καλαμάτας ανέρχεται σε 317.863,60€. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, σε επίπεδο Δήμου, το οποίο σε συνέργεια με λοιπές παρεμβάσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν στην Πράξη «Εφαρμογή πλαισίου αποτίμησης των ωφελειών των δράσεων Βιώσιμης μικροκινητικότητας μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων και τελική Τεκμηρίωση» (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας, πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικρο-κινητικότητας) θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *