Οι πολίτες στέλνουν

το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής 

Οι πετυχημένες – από άποψη συμμετοχής των πολιτών- εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέβασαν ψηλά τον πήχη και στον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., καθώς την ερχόμενη Κυριακή έχει τις δικές του εκλογές για πρόεδρο και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Η μεγάλη συμμετοχή στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ επιβεβαίωσε ότι η μαζική κινητοποίηση που προκάλεσε η εκλογή Ανδρουλάκη δεν ήταν «φούσκα», όπως δεν είναι «φούσκα» και η άνοδος των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις.

Κι όσο κι εάν στον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. λένε πως τα μοντέλα εκλογής και λειτουργίας στα δύο κόμματα είναι διαφορετικά και πως το κόμμα τους θέλει ενεργά μέλη και όχι «περαστικούς», ο πήχης και οι συγκρίσεις μπαίνουν σε νέα πολιτική διάσταση.

Οι προσωπικές παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες μέρες, μαζί με τις περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την Κρήτη, σε Άρτα, Γιάννενα και Αγρίνιο, αποδεικνύουν τη μεγάλη σημασία που δίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα όσα θα συμβούν την ερχόμενη Κυριακή.

Ουδείς κρύβει ότι σενάριο επιτυχίας θεωρείται εκείνο κατά το οποίο θα προσέλθει στις κάλπες εξαψήφιος αριθμός ψηφοφόρων. Και οι πιο προωθημένοι λένε ότι επιτυχία θα είναι να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει το 10% της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένο ότι στις εθνικές εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 1.781.057 ψήφους, αυτό σημαίνει ότι την Κυριακή πρέπει να πάνε να ψηφίσουν για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή περίπου 170.000 μέλη – περίπου όσοι ψήφισαν και για την αλλαγή ονόματος του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής.

Οι υποψήφιοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι: Αραχωβίτης Σταύρος, Γκιόλας Γιάννης, Δαγκοπούλου- Τσόγκα Θεοπούλα (Πόλυ), Δέδες Γιώργος, Δημητρακοπούλου Ευγενία (Τζένη), Ζούνης Πέτρος, Θελερίτη Μαρία, Καρλαύτη Στέλλα, Κιουρή Χαρά, Κοζομπόλη Παναγιώτα, Κουρεμπές Φάνης, Λαγωνικάκου Ναυσικά, Λαμπρινός Περικλής, Λεβέντης Δημήτρης (Μάκης), Μαζοκοπάκη Όλγα, Μπαλτά Σοφία, Νικολόπουλος Σπυρίδων, Παπαϊωάννου Παναγιώτης, Ρούσιας Μαρίνος, Σκούρτης Αριστείδης, Σπουρδαλάκης Άρης, Στάικος Χρήστος, Στέφανος Παναγιώτης, Ταυλαρίου Αγγελική, Τσιόγκας Βλάσης, Φαράντος Γεώργιος, Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης), Χατζοπούλου Αγγελίνα, Χήρα Σωτηρία, Ψυχογιός Γιώργος.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *