Για μια ακόμα χρονιά η βρετανική εφημερίδα «Guardian» μοιράζεται με τους εκατομμύρια αναγνώστες της τους κορυφαίους προορισμούς για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.

Είναι γνωστό πως τόσο οι Βρετανοί τουρίστες όσο και η συντακτική ομάδα του Guardian λατρεύουν τη χώρα μας και αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί πλέον μια τρόπο τινά «παράδοση» της εφημερίδας να δημοσιεύει τουλάχιστον ένα άρθρο με τα «κρυφά διαμάντια» της Ελλάδας, λίγο πριν την καλοκαιρινή σεζόν.

Πέρυσι, ο Guardian είχε ως θέμα τους «δέκα καλύτερους και ασφαλείς από τον κορωνοϊό προορισμούς για διακοπές», ωστόσο για το 2022 αποφάσισε να αφιερώσει ένα δημοσίευμα στην «Κρυφή Ελλάδα», στα μέρη αυτά δηλαδή που συχνά αγνοούν ή παραλείπουν οι ξένοι -ή ακόμα και οι ντόπιοι τουρίστες.

«Η πανέμορφη Ελλάδα ήταν πάντα από τους κλασικούς προορισμούς που προτιμάμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές και η πανδημία μάς υπενθύμισε ότι ο τουρισμός αποτελεί και την κύρια “μηχανή” που οδηγεί την [σ.σ: ελληνική] οικονομία», ξεκινά ο συντάκτης του άρθρου.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, η Ελλάδα οδεύει σε μία σεζόν με ανοδικές επιδόσεις που ενδεχόμενα να φτάσουν μέχρι και το 80% ή 90% των αφίξεων του 2019, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Η λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές περιλαμβάνει και τη Γιάλοβα, την οποία περιγράφει ως εξής: Γιάλοβα – Μαγεία: «Οι περισσότεροι Έλληνες δυσκολεύονται να εντοπίσουν τη Γιάλοβα στο χάρτη. Το μικρό τουριστικό χωριό στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα Νότια της Κόστα Ναυαρίνο -ενός διάσημου μέγα-θερέτρου- και μοιράζεται μαζί του την ίδια ακτογραμμή, καθώς και τις τοπικές ατραξιόν- με το κόστος όμως να είναι πολύ μικρότερο».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *