Κανονικά υποψήφιος ο Αντώνης Σαμαράς στη Μεσσηνία

Με αφορμή την πληροφορία πως το νεοσύστατο «Ίδρυμα Αντώνης Σαμαράς» πήρε ΦΕΚ, κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του πρώην πρωθυπουργού, όπως, μεταξύ άλλων, πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Ασφαλείς πληροφορίες της στήλης “Θεωρείο” που υπογράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου στην “Καθημερινή”, λένε πως κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ο Σαμαράς θα είναι κανονικά, όποτε και αν γίνουν εκλογές, στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας.

Μάλιστα, σημειώνονται και τα εξής: “Όσον αφορά το Ίδρυμα, όπως έλεγαν στη στήλη συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, έχει ένα ολιστικό σχέδιο που φιλοδοξεί να συνδέσει τα καινούργια παγκόσμια ρεύματα ιδεών με την ταυτόχρονη διαφύλαξη της ιστορικής μας μνήμης, που μαζί κατοχυρώνουν το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Στόχος δεν είναι να αναδείξει μόνο κρίσιμα γεγονότα της πατρίδας μας, «αλλά θα συμβάλει με ενεργή και δυναμική παρουσία, με θέσεις, εκδηλώσεις και μελέτες, στην κινητροδότηση της νέας γενιάς να ασχοληθεί με κρίσιμα θέματα που θα επηρεάσουν το μέλλον της», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Αυτή τη στιγμή πάντως είναι ακόμα στην αρχή, καθώς βρίσκεται στη φάση αναζήτησης κτιρίου, που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού. Όταν γίνει αυτό και συνέλθει το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της πρώτης εκδήλωσης που μπορεί να είναι ακόμα και στα τέλη του 2022. Λεπτομέρεια: ο Αντώνης Σαμαράς δεν συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από επτά άτομα και στο μέλλον θα ενταχθούν και άλλα”.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *