Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τοποθετήθηκε χθες ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Εκεί ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρουσίασε το Πρόγραμμα Ελέγχων για το 2022.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στις απευθείας αναθέσεις στους Δήμους, αλλά και στις πιστώσεις και χρηματοδοτήσεις που δίνονται στις ΜΚΟ από υπουργεία.

Τέλος, έκανε αναφορά στο θέμα των καυσίμων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα 125-130 το βαρέλι, αύριο το πρωί το καύσιμο θα έχει πάει στον αέρα, στο πρατήριο. Το πρατήριο φυσικά πουλάει σύμφωνα με το τι θα του δώσει το διυλιστήριο –δεν ξέρω πώς γίνεται η διακίνηση. Όταν, όμως, αύριο το βαρέλι θα πάει 110, τότε η τιμή δεν πέφτει εύκολα από το πρατήριο στον καταναλωτή. Τότε, τι γίνεται; Και υπάρχουν και δημόσιες συμβάσεις. Από τον προμηθευτή το μεγάλο, από το διυλιστήριο, θα πάρει και ο στρατός, θα πάρει και το νοσοκομείο, θα πάρουν και όλοι αυτοί. Άρα, εμπίπτει και υπάρχει αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να δούμε, λοιπόν, τι γίνεται με το που ανεβαίνει κατακόρυφα στο πρατήριο και στον καταναλωτή, την άλλη μέρα. Αντιθέτως, όταν πέφτει, δε συμβαίνει το ίδιο. Τι γίνεται εκεί; Δε θα ελεγχθούν αυτοί οι άνθρωποι ποτέ και από κανέναν;».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *